Reeds van kinds af aan wist ik dat ik in mijn latere job iets wilde doen voor en met mensen en zo geschiedde: ik werd klinisch psycholoog! Samen op weg kunnen gaan met mensen richting herstel is dan ook een ambitie die ik nastreef.

 

Als bij toeval ben ik voor mijn eerste werkervaring terecht gekomen binnen ouderenzorg. Ouderen zijn binnen onze maatschappij steeds prominenter aanwezig en vandaar wil ik graag voor hen extra mijn steentje bijdragen. In mijn latere werkervaringen heb ik dan ook heel bewust gekozen voor deze doelgroep. Naast mijn groot hart voor ouderen ben ik ook mijn hart verloren aan klinische neuropsychologie en heb ik verder ervaring opgedaan binnen het thema dementie.

 

In 2022 behaalde ik het postgraduaat oplossingsgerichte therapie aan het Korzybski-instituut, een mooie aanvulling op het werk als klinisch neuropsycholoog en bovendien heel bruikbaar in het werken met ouderen. Ik vind het erg belangrijk om te werken vanuit de krachten en hulpbronnen van mensen en te kijken naar wat er nog wel lukt, in plaats van een eenzijdige focus op de moeilijkheden te leggen. De grootste voldoening als therapeut is dan ook mensen zien groeien naar dit bredere perspectief, op weg naar een hoopvolle toekomst, waarbij de cliënt terug zijn mogelijkheden kan zien.

 

Toen ik in 2021 geconfronteerd werd met herhaaldelijk zwangerschapsverlies, kreeg ik zelf van erg dichtbij te maken met rouw in al zijn facetten, wat ervoor gezorgd heeft dat ik als therapeut alleen maar ben kunnen groeien. In dit proces heb ik ook erg de kracht en helende werking van de natuur mogen ervaren, een ervaring die ik graag wil doorgeven. 

 

Naast mijn job als zelfstandig klinisch psycholoog binnen Terra+, werk ik in Praktijk Neuropsychologie te Pelt en Mol. Binnen Praktijk Neuropsychologie sta ik voornamelijk in voor neuropsychologisch onderzoek en begeleidingen van personen met Long Covid, (jong)dementie en hun mantelzorgers. Tenslotte heb ik een samenwerking met klinisch psychologe Tahnee Vlaminck (Praktijk Gloed) waarbij we een groepsaanbod verzorgen met als centraal thema eenzaamheid. Ik hecht veel belang aan bijscholing en supervisie en neem daarnaast ook deel aan verschillende intervisiegroepen.

 

Gaan we samen op weg?

 

Opleidingen:

2010-2013: Bachelor of Science in de Klinische psychologie (KU Leuven)

2013-2015: Master of Science in de Klinische psychologie (KU Leuven)

2015-2017: Getuigschrift Permante Vorming Klinische Neuropsychologie (KU Leuven)

2018-2022: Postgraduaatsopleiding in de oplossingsgerichte therapie (Korzybski instituut)

 

Bijkomende opleidingen:

2016: Opleiding tot dementiecoach - Dementie en nU (Expertisecentrum Dementie Vlaanderen)

2018: Vorming leidinggevende vergader- en onderhandelingstechnieken: intervisie (Vormingscentrum Hivset vzw Turnhout)

2020: Figuring Futures - Zeg het met Duplo (Elke Gybels)

 

Erkenningsnummer: 922114816

Visumnummer: 263942

Ondernemingsnummer: 0736.962.250 - Eenmanszaak

Verzekering beroepsaansprakelijkheid: Amma Verzekeringen